OVER ONS

Fokkers Farm & B&M Fokker

De Fokkersfarm wordt geleid door mevrouw M. Fokker. Zij is in Gilze Rijen geboren en al heel vroeg wisten haar ouders dat zij zich bezig zou gaan houden met tuinieren, omdat ze al vroeg in de grond zat te wroeten.

EIGENLIJK WILDE ZE VERPLEEGSTER WORDEN

Echter voordat ze daadwerkelijk haar roots in de tuinbouw zou vinden wilde ze eigenlijk verpleegster worden. Op 13-jarige leeftijd is zij als eerste in contact gekomen met de tuinbouw. Ze voelde zich direct op haar plaats en heeft tijdens deze periode eigenlijk alles geleerd was ze nu weet. Ook heeft ze destijds haar huidige man, Bertus, leren kennen.

BERTUS, HAAR MAN

Bertus werkte destijds als shovel machinist in Harmelen en thuis werkte hij op de boerderij. Ondertussen hadden zij een gezin gesticht en zijn zij in het trotse bezit van een zoon (Jack) en dochter (Kim). Voordat ze uiteindelijk naar het mooie Drenthe zijn verhuisd hebben ze geprobeerd hun plek te vinden in Harmelen, echter ze konden niet echt hun draai in deze plaats vinden, omdat ze heel graag vrij wilden wonen, het liefst op een boerderij, en vooral thuis wilden werken.

Na lang zoeken zijn ze in Erica terecht gekomen. Daar zijn ze in 2006 begonnen met de kwekerij. Eerst hadden ze alleen maar frambozen van het ras Polka. Later zijn ze ook het hoofdras Tulameen erbij gaan telen.

Rond 2007 kwamen er ook bramen en aardbeien bij.

Rond 2008 is het pas echt begonnen met verschillende soorten bessen en kruisbessen. Nadat deze waren aangeplant en voldoende opbrengst gaven zijn ze ook begonnen met het verkopen van de planten zelf.

LEKKERE JAM

Behalve de vruchten maken ze ook diverse heerlijke jam’s. Inmiddels zijn ze aan het experimenteren met het maken van wijn van de vruchten, echter dit is nog steeds in ontwikkeling en niet voor de verkoop geschikt. In 2009 zijn ze verder gegaan met het aanplanten van verschillende soorten pruimen en in 2010 hebben ze besloten om kerstbomen te gaan poten.

KOEIEN EN VARKENS

Nog een hobby is het houden van stamboek koeien en varkens. deze fokken we voor zuiver vlees. We verkopen het vlees in onze winkel en op bestelling in pakketten. Door deze diversiteit aan producten waren ze toe aan het opzetten en openen van een streekwinkel voor de verkoop aan particulieren. Maar ze verkopen ook veel aan groenteboeren, markt ondernemers en sinds kort ook aan restaurants. Inmiddels verkopen ze ook alledaagse producten als tomaten, komkommers, paprika’s en diverse andere soorten groente onder het motto: “Als het maar rechtstreeks van de tuin is en lekker vers”.

WIJ NODIGEN U UIT VOOR EEN BEZOEK AAN DE FOKKERS FARM EN ONZE STREEKWINKEL

Bertus & Marianne Fokker

Share This
×

Hallo!

Klik op een van onze vertegenwoordigers hieronder om te chatten op WhatsApp of stuur ons een e-mail naar info@fokkersfarm.nl

× Hoe kan ik je helpen?