DE BOERDERIJ

Zomerfruit

is volledig beschikbaar in de maanden Mei tot en met Augustus. Als eerste worden de aardbeien verkocht. Aangezien wij erg afhankelijk zijn van zomers weer kan het voorkomen dat de aardbeien niet altijd vanaf begin mei beschikbaar zijn. Onze aardbeien zijn 1 jarige planten. Vanaf 2012 zij we begonnen met  telen van de aardbeien. Ook hebben we meestal vanaf eind Mei Frambozen. In 2019 zijn we kersenbomen gaan poten. Daarnaast telen we nog: rode en blauwe bessen. Ook hebben diverse soorten Pruimen en Druiven enz. Van al het fruit wat we telen maken we diverse produkten zoals: jam, saus, ijs, sap en likeur.

 

Lees hieronder meer

Daarnaast hebben we nog een andere hobby en dat is het houden van stamboek koeien.

 

Dat zijn

  Aberdeen Agnus koeien

Zij kunnen heel goed in de natuur opgroeien en hebben daardoor niet zo veel nodig. Ook kalveren ze makkelijk waardoor er weinig of geen hulp nodig is.

 

Ook hebben we nog varkens.

 

Dat zijn

  Pitraine en Bonte Bentheimer.

Als fokbeer hebben we in 2018 een bentheimer gekocht.

Super lief !!!

Wij fokken zelf onze vlees varkens en koeien. We proberen zo zuiver mogenlijk te fokken en het vlees kunt u bij ons kopen vanuit de vriezer of via pakketten te bestellen als we weer gaan slachten.

Wij geven dat meestal aan via Facebook, instagram of via de website.

Zomerfruit is volledig beschikbaar in de maanden Mei tot en met Augustus. Als eerste worden de aardbeien verkocht. Aangezien wij erg afhankelijk zijn van zomers weer kan het voorkomen dat de aardbeien niet altijd vanaf begin mei beschikbaar zijn. Onze aardbeien zijn 1 jarige Dalhi planten. die poten we iedere 3 weken vanaf 15 februari. Daardoor kunnen we doorplukken tot eind Augustus.  Vanaf 2012 zijn we begonnen met het telen van de aardbeien. Naast aardbeien hebben we nog Frambozen, rode en blauwe bessen. In 2019 hebben we nog kersen bomen gepoot daar hebben we dan vanaf 2021 de eerste oogst van. verder hebben we nog pruimen bomen. zoals Reine Claude en Opal Pruimen.

ZOMERFRUIT

FRAMBOZEN

Wij hebben drie soorten frambozen te weten het Sugana en Polka ras. Deze rassen zijn geheel herfst frambozen. Het eerste ras “Sugana” geeft heel goed 2x per jaar vruchten. Het zomerras Tulameen. Ongeveer eind Mei (afhankelijk natuurlijk van het zomerweer) beginnen we met plukken en eindigen in November en als er geen vorst is kunnen we zelfs door blijven plukken tot half December. de Polka plukken we ongeveer vanaf half Juli en kunnen we doorplukken tot het gaat vriezen

    Aardbeien     

 Vanaf eind April begin Mei hebben we de eerste aardbeien. Afhankelijk van het weer in het voorjaar. we telen met eenjarige planten wat inhoud dat we om de 3 weken nieuwe planten poten en daar kunnen we dan ongeveer 5 weken van plukken. We gaan meestal door tot begin Augustus met plukken.

 

 

RODE- & KRUISBESSEN

De rode bessen worden zowel in de kas als buiten de kas geteeld er wordt gewerkt met 4 verschillende rassen. In de kas hebben wij rode bessen van het ras Junifer. Vanaf Juni worden de bessen in de kas geplukt, daarna gaan we over tot het plukken van de buiten rassen Rovada, Red Pull en Rood neus. Door deze werk- en teelwijze kunnen we tot en met oktober blijven plukken.

 Zowel in de kas als buiten telen wij kruisbessen. Deze worden eind juni en begin juli geplukt.

PRUIM

Sinds 2009 bieden wij ook pruimen aan en worden in onze kas de volgende rassen geteeld: Opal, Hattif, Jubileum, Reine Victoria en de gele Reine Claude.vanaf augustus tot september en soms als het heel warm is geweest in het voorjaar en zomer kan er al in juli geplukt worden.

DRUIVEN

Als ras hebben we Frankenthaler. Super lekker zowel blauwe als witte druiven. Het is een druif met een pit. Rond eind augustus beginnen we met oogsten.

BLAUWE BESSEN

Deze hebben we in de kas staan. We kunnen ongeveer half juni van deze struiken plukken.

WIJ VERHEUGEN ONS OP UW BEZOEK IN ONZE STREEKWINKEL!

AMBACHTELIJKE PRODUCTEN

Jam, saus en ijs worden bij ons in de keuken zelf gemaakt.

Hoofdzakelijk van eigen fruit.

De Jam word gemaakt als Halva Jam. Veel minder suiker dat is erg belangrijk voor onze gezondheid en we zijn ook van mening dat je door minder suiker te gebruiken veel meer van het fruit proeft. Als je wat zuurder fruit gebruikt zoals Rode bessen mag je Jam ook wat frisser smaken toch !!!

De Jam hebben we in 2 verschillende maten,
grote en kleine potten.

De kleine potten kosten € 2,- en de grote € 3,- per stuk.

Graag willen we dat u als u de jam op heeft de potten weer terug bij ons inlevert. Uiteraard gewassen, zodat we het glaswerk weer kunnen gebruiken. Dat is ook weer goed voor het milieu.

IJs wordt bij ons gemaakt van hoofdzakelijk eigen fruit,

maar ook chocolade-, vanille-, boerenjongens- en stroopwafelijs!

Of wat dacht u van citroenijs.

Heerlijk toch !!!

Ook hierbij letten we op onze gezondheid en maken we het ijs met veel minder suiker dan op de recepten staan.

RUNDEREN & VARKENS

WE HOUDEN AL VANAF 2008 ABERDEEN ANGUS KOEIEN.

RUND

Voor vlees kunt u Pakketten bestellen vanaf 5 kilo. Dat is voor 1 a 2 personen.

Heeft u een gezin met meerdere personen raden we u aan vanaf 10 kilo aan.

 

DE PRIJS IS 12,50 PER KILO.

INHOUD PAKKET RUND

Kogel Biefstuk, Biefstuk, Rosbief of Entrecote, Rib Eye of T Steak, Braadlap, Riblap, Sucade lap, Hacheevlees, Gehakt, Schenkel, Rundersausijzen (geen Ossehaas)

VARKEN

 De varkens houden we vanaf 2012. We hebben over het algemeen Pitraine varkens.

Maar ook hebben we Tamwork en Gasconne.

Sinds 2018 ook een dekbeertje, dat is een Bonte Bentheimer.

 

VARKENSPAKKET

Begint ook bij 5 kilo voor 1 a 2 personen.

10 Kilo voor gezinnen met meerdere personen.

DE PRIJS IS 6,75 PER KILO.

INHOUD VARKENSPAKKET

Haaskarbonade, Ribkarbonade, Schouderkarbonade, Snitsel, Hamlap, Braadlap of Rollade, Speklap, Soepvlees, Gehakt ( half om half), Sausijzen, Vetspek.

 

HALF VARKEN

Een half varken is € 5,75  per kilo.

De inhoud is hetzelfde als bij de pakketten. Te bestellen vanaf 45 kilo.

Pakket kip

Te bestellen vanaf 5 kilo en word voor u verpakt. kosten zijn

€ 5,75 per kilo

Inhoud pakket;

Kipfilet, Drumsticks, Vleugeltjes, poten

 

 

WE VERKOPEN OOK DROGE WORST

 

PER STUK KOSTEN ZE  € 2,75

2 STUKS VOOR € 5,00

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday